torsdag 29. april 2010

Blogging

Bloggprinsessene kommer

Bloggprinsessene kommer er om Kristin Engh Førde som er interessert i blogger. Hun holder på å forske og ser på de forskjellige bloggene på nettet. Nå til dags skriver mange blogg istedenfor å skrive i en dagbok som mange gjorde før. Det er mest kvinner, spesielt i yngre alder, som skrive blogg. Men det finnes alltid noen menn også som gjør det.
Kvinner skriver mest om utseende, mote, festing og slike ting, mens mennene skriver mest om politikk.

I teksten kan vi se at en populær blogger som kalles Kissie kommer inn i bildet. Kissie blogger om livet sitt som f. eks kjønnhetsoperasjonene hun har tatt. Hun blogger også om klær, utseende og festing.

En annen populær blogger er Blondinebella som blogger om mye av det samme som Kissie gjør, men bare enda drøyere. Hun blogger blant annet om mote og sitt glamorøse liv som kjendisblogger.

Kissie og Blondinebella lever av å blogge, og tjener mye penger på dette. F. eks av reklamer. Kommentarene som kommer på bloggsidene til disse to er ikke alltid bare positive ting. Noen ganger blir de kraftig kritisert og det kan blant annet være av folk som blir provosert av at unge kvinner kan tjene penger på å skrive om livet sitt.


Bloggenes makt

Blogginnlegg blir spredt på nette via sosiale nettsider. Som for eksempel Facebook og Twitter. Dersom nokon ser eit godt blogginnlegg kan det vere at dei fortel det vidare og skriv om det på Facebook.

Det mest definerande trekket ved web 2.0 er potensialet for ein dialog. Her seier ein ikkje noko som er fast bestemt, men noko ein kan diskutere rundt.

Da Regjeringen la fram forslaget sitt til ny blasfemiparagraf i straffeloven i 2008, var det få i mediet som gjorde noko. Det var i bloggosfæren debatten starta, om at lovendringa i praksis betydde ein innskrenkning av retten til religionskritikk.

Ein god politisk blogg skal vere sakleg og ha skikkelege fakta. Det skal ikkje vere noko tull innpå. Den skal også ha eit personleg tilsnitt. Personleg og ærleg stemme er viktig. Synspunkt frå ein person.

Ingen kommentarer: